Privat​

Er varmepumpe noget for dig?

Med en varmepumpe kan du spare energi, hvis du opvarmer med olie eller el og bor i et område uden fjernvarme.

Fakta om varmepumper

​Varmepumper flytter energi fra udeluft eller jord til dit opvarmningssystem. Læs fakta om varmepumper her.

Sådan fungerer varmepumpen

Varmepumper flytter energi fra omgivelserne til husets opvarmningssystem. Det vil sige, at pumpen tager varme fra f.eks. udeluft eller jord og overfører den til radiatorer eller gulvvarme eller blæser den direkte ind som varm luft.

I varmepumpen foregår overførslen af energi ved, at et kølemiddel skiftevis fordamper og kondenserer. Processen svarer til den, der foregår i et køleskab - med den forskel, at en varmepumpe fører energi ind dit hus, mens et køleskab fører energi ud af skabet.​

elsalg

Få et uforpligtende tilbud på el-service

Fortæl os lidt om din el-opgave. herunder

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Vi besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

Felter markeret med * skal udfyldes.​

Personlig service

Tilpasset rådgivning og service til dine behov.

Eksisteret siden 1985

Solid erfaring og pålidelighed gennem næsten 40 år.

Elektriker med tilfredshedsgaranti

Kvalitetsarbejde og din fulde tilfredshed hver gang!

Radiatorer/gulvvarme

Både jordvarmepumpe og luft til vand-varmepumpe kræver et vandbårent system til opvarmning af huset, dvs. enten radiatorer eller gulvvarme.

Vandets temperatur i et varmepumpesystem er lavere end et system med f.eks. oliefyr. Derfor skal varmen afgives fra store varmeflader for at fungere optimalt. Gulvvarme er derfor ideelt til varmepumper. Hvis huset har radiatorer, skal de være ret store for at få det bedste ud af en varmepumpe.

Få installatøren til at tjekke, om dine radiatorer er store nok til at udnytte varmepumpen optimalt. Hvis de ikke er det, vil dit behov for supplerende varme, f.eks. elvarme, stige, og økonomien bliver dermed forringet.

Varmt brugsvand

Jordvarmepumpe og luft til vand-varmepumper kan begge levere varmt brugsvand. Du kan få installeret en buffertank til det varme brugsvand. Den vil reducere behovet for supplerende el i varmtvandsbeholderen og gøre driften af varmepumpen mere energieffektiv.

Elpatron

Varmepumpesystemet har en indbygget elpatron, som slår til, når varmepumpen ikke kan følge med. I de situationer vil varmepumpen have et højere elforbrug end normalt.

Elpatronenen er i brug, når:

  • varmepumpen ikke kan følge med varmebehovet. Det vil typisk være i meget kolde vintermåneder, eller hvis din varmepumpe er for lille i forhold til huset.
  • du bruger mere varmt brugsvand end normalt.

Behovsstyring

Behovsstyring kaldes også frekvensstyring eller modulering. Varmepumper med behovsstyring er dyrere, men mere effektive i drift og holder længere.

Ydelse

Varmepumpens størrelse eller ydelse angives i kW. Det er udtryk for det varmebehov, som pumpen skal dække.

Jo større hus, jo mindre isolering og jo flere mennesker, der bruger varmt vand, desto højere ydelse skal varmepumpen have for at dække behovet. Til at bestemme varmepumpens ydelse til netop dit hus, kræver det en installatør, der er uddannet på området.

Effektivitet angives i SCOP

SCOP viser, hvor meget el pumpen bruger til drift i forhold til hvor meget varme, den leverer. Jo højere SCOP, jo mere effektiv er pumpen. SCOP 4 betyder f.eks., at varmepumpen i gennemsnit over hele fyringssæsonen producerer 4 kWh varme for hver gang, den bruger 1 kWh el.

Der er forskel på effektiviteten alt efter, om varmepumpen leverer til radiatorer eller gulvvarme. Radiatorer har lidt mindre overflade at afgive varmen fra, og det gør effektiviteten lidt lavere end for gulvvarme.

Effektiviteten af luft til luft-varmepumper kan ikke sammenlignes direkte med jordvarmepumper eller luft til vand-varmepumper, fordi luft til luft-varmepumper ikke producerer varmt brugsvand.

Kilde: sparenergi.dk

Kontakt Agerbæk El-Service ApS for yderligere information

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din el-opgave.

Ring eller skriv til os - vi glæder os til at høre fra dig!

Hør hvad vores kunder synes om vores arbejde​

Vi lægger vægt på høj kvalitet og god service. Derfor er vi medlem af KMO, Blue Install og El-salg - læs mere om dem via deres logoer.

Læs også nogle af vores kunders udtalelser her eller følg med i vores dagligdag på Agerbæk El-Service ApS på Facebook.

Super service og skarp pris

"Super service, og altid skarp på prisen. Levering når det passer os. Det er ikke sidste gang vi bestiller hos jer. Endnu en gang tak."

Rikke

Dygtige medarbejdere

Super service og rigtig dygtige.

Thomas

Se flere anmeldelser på Facebook​

Agerbæk El-Service ApS

Professionel el-installatør med personlig service siden 1985. Fra vores butik, kan du finde et stort udvalg af belysningsartikler, brugskunst samt øvrige el-artikler.

Kontaktinformation

Telefon (butik): 75 19 62 00

Telefon (døgnvagt): 75 19 62 00

E-mail: butik@agerbaekel.dk 

Nørremarken 1, 6753 Agerbæk

Klik her for rutevejledning

Butikkens åbningstider

Mandag - torsdag: 10.00 - 17.00
​Fredag: 10.00 - 17.30

Lørdag: 09.00 - 12.00

Søndag: Lukket

Agerbæk El-Service ApS – CVR: 10562880