Personlig service​

Eksisteret siden 1985​

Elektriker med tilfredsgaranti​

En Intelligent løsning er kun lidt dyrere

Hvad er IHC egentlig, og hvad kan systemet?

IHC er bygget op omkring en central Controller, som er systemets "hjerne". Denne er typisk placeret i gruppetavlen.

Systemets styreenheder er betjeningstryk (mini-kontakter) og bevægelsesmeldere (PIR følere) rundt omkring i boligen.

IHC funktionerne kan også styres via en fjernbetjening, som man kender det fra TV. Mens der naturligvis er ført 220V strøm frem til hjemmets lampeudtag og stikkontakter, er ledningsføringen mellem IHC betjeningstryk og Controller en simpel 9V svagstrømsforbindelse.

Dermed er en IHC installation alt i alt kun lidt dyrere end en traditionel el-installation.

Svagstrømsledningsføringen kræver nemlig ikke, at der skal fræses riller ud i væggene til installationskabler m.v.

Den teknologiske udvikling har medført, at en el-installation i dag ikke længere er givet på forhånd. Dagens forbruger har en række nye valgmuligheder, som for kort tid siden var en fremtidsvision.

Ved at udbygge den traditionelle el-installation med elektroniske enheder såsom bevægelsesmeldere, timere, termostater, hygrostater m.v. - eller ved at installere et komplet, intelligent installationssystem har forbrugeren mange nye muligheder for øget komfort og sikkerhed samt energibesparelser i hjemmet.


Der er penge at spare ved automatisk lysstyring

IHC giver mulighed for automatisk styring af belysning, varme, ventilation og el-apparater i hjemmet.

Via signaler fra bevægelsesmeldere (PIR følere) sørger systemet for, at lyset automatisk tænder, når en person træder ind i et rum og slukker igen efter en given, selvvalgt tid, efter at rummet er forladt.
Beregninger viser, at der let spares 50-80% af energiforbruget til belysning ved automatisk belysningsstyring - til gavn for både privatøkonomien og miljøet. IHC kan også styre varmen i de enkelte rum, således at systemet f.eks. automatisk skruer ned om natten og måske i arbejdstiden, mens det skruer op til en behagelig opholdstemperatur, når beboerne er hjemme.

Hvis man en dag bryder det normale, "programmerede" tidsmønster, kan den automatiske varmestyring ændres med et enkelt tryk.


Fremtidens bolig kan passe på sig selv

Med IHC kan alle el-funktioner styres - dels enkeltvis, dels i udvalgte kombinationer. Med et enkelt tryk kan man f.eks. slukke for alle de el-apparater, der kan være farlige for børn, der er alene hjemme. Med en sluk-alt funktion kan man slukke for alt lys i hele boligen med et enkelt tryk, når man går ud ad døren. Samtidig kan man sætte boligen til at passe på sig selv ved automatisk at tænde og slukke en udvalgt belysning i hjemmet på en avanceret måde, så det ser ud som om, der er nogen hjemme. Udsættes boligen alligevel for indbrud, kan bevægelsesmelderne fungere som alarmer - og f.eks. starte en sirene samtidig med, at indbruddet automatisk meldes over telefonnettet. Da IHC kan styres via enhver telefon, kan man f.eks. ringe til sommerhuset og tænde for varmen, når man er på vej. Man kan også ringe hjem og tænde for kaffemaskinen, så kaffen er klar, når man ankommer. Jo, den fagre nye verden har for alvor holdt sit indtog i hjemmet. IHC systemet er fleksibelt og kan tilpasses den enkelte brugers eller families behov og livsrytme, og det er let at ændre programmeringen i takt med, at nye behov opstår.


En traditionel el-installation kan gøres lidt klogere

Af økonomiske grunde er det mest oplagt at vælge et intelligent installationssystem, hvis man bygger nyt hus, eller hvis man står foran en omfattende renovering af sin bolig. Hvis dette ikke er tilfældet, kan man som et mindre bekosteligt alternativ udvide en eksisterende el-installation med nye, enkeltstående, elektroniske enheder - såsom bevægelsesmeldere, timere, termostater, hygrostater m.v. i samme design som de almindelige afbrydere og stikkontakter - og dermed gøre sin installation om ikke ligefrem intelligent, så dog en del klogere. Med et døgnur kan man f.eks. automatisk tænde og slukke for den udendørs juletræskæde eller andre el-funktioner. Med en timer kan man sikre sig, at stikkontakten til f.eks. strygejernet eller kaffemaskinen automatisk slukker efter en given tid. Med rumtermostater og hygrostater kan man sikre et behageligt og sundt indeklima i boligen. Med en lysdæmper kan man skabe det rette lys til arbejde og hygge osv. De nye muligheder er nu for alvor kommet inden for rækkevidde - også for den, der vil tage et skridt ad gangen. Hvis man er interesseret i mere information om mulighederne med IHC, kan man henvende sig til nærmeste el-installationsforretning og låne en video om IHC anvendt i praksis.​

Følg os på Facebook

​Har du lyst til at se mere af vores hverdag?
​Så følg med på Facebook, hvor vi deler ud dagligdagen her hos Agerbæk El-Service ApS.

Rikke

"Super service, og altid skarp på prisen. Levering når det passer os. Det er ikke sidste gang vi bestiller hos jer. Endnu en gang tak."

Thomas

"Super service og rigtig dygtige."

Agerbæk El-Service ApSNørremarken 1. 6753 Agerbæk • Telefon: 75196200  • butik@agerbaekel.dk   • CVR: 10562880